Tochtenwiki


N.B.: de onderstaande hyperlinks/documenten zijn nog in try-out.

Een aantal bergsportverenigingen heeft in samenwerking met OutdoorActive het programma Tochtenwiki ter beschikking gekregen om activiteiten (geo)grafisch te benoemen. Zo kunnen we activiteiten op een kaart weergeven en met een paar klikken kun je dan veel daar over lezen. Je kunt dit programma dus heel goed gebruiken voor het plannen van jouw tochten en het heeft niet alleen veel mogelijkheden, maar is ook gebruikersvriendelijk. Met lijsten en kaarten kun je al gauw mooie tochten vinden.

Naar NKBV Tochtenwiki
Klik hier om naar de NKBV Tochtenwiki te gaan.

Handleiding
In de handleiding staan opdrachten in opklimmende moeilijkheidsgraad. Als een opdracht even niet lukt, kun je in de handleiding op de bijbehorende hyperlink klikken, dan zie je ook de oplossing. Als je de handleiding echter afdrukt, werken deze hyperlinks natuurlijk niet. Daarom is er een genummerde lijst met hyperlinks toegevoegd, waarmee je toch de oplossing kunt vinden.
Klik hier voor de handleiding NKBV Tochtenwiki in een notendop (dit is de laatste versie sinds 29-01-2020).
Klik hier voor de lijst bijbehorende hyperlinks.
Aanvulling bij de handleiding: Als je profielfoto's wilt uploaden, klik dan een keer extra op de knop Bewaar.

Tochten uploaden
Je kunt de database ook helpen verder te vullen, je kunt zelf tochten uploaden. Als je de zwaarte van de tocht wilt classificeren dan raden we je aan de NKBV-classificaties te gebruiken.
Klik hier voor de NKBV-classificaties voor het uploaden van tochten.

Tochten laten uploaden
Als je het uploaden lastig vindt, kan de wikiredacteur van NKBV 50 Plus, dat ook voor je doen. Mail het ingevulde uploadformulier naar de wikiredacteur via wikinkbv50plus@gmail.com.
Klik hier voor het uploadformulier van tochten in NKBV Tochtenwiki.