Activiteiten overzicht

Bergsport

NKBV bergsportreizen organiseert in samenwerking met NKBV-Sectie Masters een aantal reizen voor 50-plussers.

Bergsport

Bergsportreizen

NKBV bergsportreizen organiseert in samenwerking met NKBV-Sectie Masters een aantal reizen voor 50-plussers.

Deze tochten worden onderverdeeld in basiskampen (voorheen bergsportkampen), standplaatstochten, huttentochten, soms ook over gletsjers (alpiene huttentochten) en wintertochten.

Bij een basiskamp verblijf je met een groep op een camping. Vandaar uit kun je samen afspraken maken om tochten te maken, een dagwandeling te doen of te gaan klimmen. Ook een dagje sightseeing in de omgeving of een dagje uitrusten op de camping behoort tot de mogelijkheden. De basiskampen zijn, wat aantal deelnemers betreft, veruit de grootste activiteit van de NKBV. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen voor leeftijdgenoten in de bergen.
Kijk hier voor de basiskampen van dit jaar.

Voor standplaatstochten geldt dezelfde formule, alleen verblijf je samen in een hotel of 1 of meer berghutten. Kijk hier voor de standplaatstochten van dit jaar.

Een huttentocht is een begeleide meerdaagse trektocht door een bergachtig gebied waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Deze hutten zijn er in allerlei soorten: van eenvoudige onbemande bivaks tot luxueuze berghotels. Kijk hier voor de huttentochten van dit jaar.

's-Winters worden er speciaal voor 50-plussers skitochten en -cursussen georganiseerd.

Nieuw is het programma Fit & Vitaal. Zie voor informatie de bovenste knop in de lijst met knoppen hiernaast.

 

Lidmaatschap NKBV

Om mee te doen met deze activiteit moet je lid zijn van de NKBV. Je kunt lid worden via de nkbv website.

 

Had je dat gedacht? Bergsportreizen voor 50-plussers in de afgelopen jaren.

Onze bergsportreizen worden door gekwalificeerde begeleiders georganiseerd. De snelkoppelingen verwijzen naar een basiskamp of standplaatstocht (BK), een huttentocht (HT) of een trektocht (TT). De vormgeving is een verslag (v), foto's (f), audio- (a) of videoverslag (vv).